Tomahawk steak vanaf 1300 gram
Tomahawk Steak van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Inhoud: 1300 gram
Voor andere gewichten, ga naar gewichten
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons geboren en met liefde verzorgd in de natuur.
De Dikbil koeien worden met gras, mais, bietenpulp en graan gevoerd.
Puur en eerlijk vlees, zonder toevoegingen
De Dikbil koe is geliefd vanwege de malsheid en pure volle smaak van het vlees
Het vlees is vacuüm verpakt en aansluitend diepgevroren. Het vlees wordt ambachtelijk gesneden en daardoor is het vermelde gewicht is een streefgewicht en kan licht afwijken.
Wat is een Tomahawk Steak?
De tomahawk steak behoort tot één van de steaks die qua uitstraling veel indruk maakt. Het ziet er namelijk uit als een hakbijl. In zijn geheel weegt het ongeveer 1,3 kg. De tomahawk wordt ook wel cowboy steak genoemd. De tomahawk komt uit de dikke en fijne rib in het ribstuk. Dit bestaat uit een rack van zeven ribben. De botten zijn licht gebogen en 15 tot 20 cm lang. Op de botten zit weinig vlees, maar de steak zelf is minstens 4 cm dik. De tomahawk is voorzien van een mooie vetmarmering. Hoe meer vet, hoe malser en sappiger het vlees is.
Bereiding:
- Maak de barbecue klaar voor direct grillen. Houd hierbij een temperatuur aan van 225-250 ℃.
- Smeer de steak vlak voor het grillen lichtjes in met olie.
- Leg het vlees op het rooster. Gril beide kanten een paar minuten, zodat ze mooi bruin kleuren. Draai ze een kwartslag om een mooi ruitpatroon te krijgen.
- Verplaats het vlees naar een minder hete zone. Houd een temperatuur aan van ongeveer 125 ℃. Laat het vlees langzaam garen tot het de kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt.
- Haal de tomahawk steak van de barbecue en laat het losjes afgedekt onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
- Nu gaan we het vlees trancheren. Snijd hiervoor eerst het vlees in de lengte van het bot af, zodat je het lange bot verwijdert. Vervolgens trancheer je in tegengestelde richting het vlees, dus haaks op het bot.
- Bestrooi de tomahawk steak met zout en peper voor het serveren met grof gemalen peper en zeezout.
Eet smakelijk!
Klanten kochten ook
- Bavette vanaf 600 gram
Bavette van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Inhoud: ca 1000 gram totaal
Voor andere gewichten ga naar 'gewichten'
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons…€ 28,50 - Picanha
Picanha van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Inhoud: 1000 gram
Voor andere gewichten, ga naar gewichten
RUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks van boer naar bord"
100% traceerbaar vlees. Bij ons geboren en met…€ 36,50 - T-bone vanaf 800 gram
T-Bone van luxe vleesras dikbil koeien van eigen boerderij
Een combinatie van haasbiefstuk en entrecote met een bot in het middenInhoud: 1000 gram
Voor andere gewichten, ga naar gewichtenRUNDVLEES VAN EIGEN BOERDERIJ "rechtstreeks…€ 39,25