Bavette vanaf 600 gram

Vorige Artikel 54 van 127 Volgende
€ 24,50

Bavette (diversen gewichten)
U kunt voor een ander gewicht kiezen bij 'gewichten'.

Bereidingswijze

Een bavette is een smakelijke steak die afkomstig uit het dikste gedeelte van de vang van het rund. Dat is de buikwand van de koe en wordt ook wel flanksteak of vinkenlap genoemd. De vang is werkvlees. Het heeft veel moeten werken gedurende het leven van de koe, zoals het beschermen van de organen in de buik.

De structuur van de vang is wat grover en harder. De bavette die hieruit wordt gesneden heeft een opvallend grove, lange draad. Het is vet gemarmerd en bevat weinig bindweefsel.

De bavette heeft een intense steak smaak. We raden aan om het vlees met een scherp mes tegen de draad in te snijden en in dunne plakjes te serveren. 

Bavette is heerlijk met alleen een beetje peper en zout, maar leent zich ook goed om te experimenteren met verschillende rubs en marinades. Ook is een bavette een geweldig stuk vlees om een rollade van te maken. 

De bavette weegt bij ons tussen de 600-1000 gram.
 

Grillen
Heb je een dunne bavette raden wij aan om deze te grillen.

Steek de BBQ dan aan en ga voor directe hitte en een temperatuur van zo’n 200 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de bavette dan op het BBQ rooster en grill de bavette ongeveer 3 minuten per kant. Doe dit met de deksel op de BBQ. Meet daarna de kerntemperatuur. Bij 52 graden kern heb je een mooi medium rare resultaat. Haal het vlees dan van de BBQ en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, voor je het aansnijdt (tegen de draad in). Bestrooi het vlees na het aansnijden met grof zeezout en versgemalen peper.

Eet smakelijk!

Reverse Sear
Heb je een wat dikker stuk bavette? Dan is het verstandig om het vlees eerst indirect op temperatuur te brengen, voordat we gaan grillen. Steek hiervoor de BBQ aan en ga voor een temperatuur tussen de 100 en 130 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Leg het vlees dan op het indirecte deel van de BBQ en steek de kernthermometer in het vlees. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de bavette rustig tot een kern van 48 graden.

Is de kerntemperatuur van 48 graden bereikt? Haal het vlees dan van de BBQ.

Maak de BBQ nu klaar voor directe hitte en een temperatuur van 230 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Gril de bavette dan 1,5 minuut per kant en meet daarna de kerntemperatuur. Bij 52 graden is het vlees mooi medium-rare.

Is de gewenste kerntemperatuur bereikt? Haal het vlees dan van de BBQ en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.  Bestrooi de bavette na het aansnijden (tegen de draad in) met grof zeezout en versgemalen peper.

Eet smakelijk!

Afhalen winkel
Adres:
Noordzijdseweg 137a
3415 RB Polsbroek
06- 19 56 01 72 (binnen openingstijden)
Openingstijden:
Woensdag: 13.00 - 17.00 uur
Vrijdag:       13:00 - 17:00 uur
Zaterdag:    10:00 - 16:00 uur

Bezorgen in de regio (2x p/week)
Gratis bezorgd in Polsbroek, Ammerstol, Benschop, Lopik, Lopikerkapel, Jaarsveld, Oudewater, Snelrewaard, Bergambacht, Schoonhoven, Stolwijk, Haastrecht en Vlist. Check hier de   voorwaarden

Bezorgen net buiten de regio (1x p/week)
 IJsselstein, Montfoort, Gouda, Reeuwijk, Driebruggen e.d. Check hier de   voorwaarden

Betalen Op de website via iDeal 

© 2020 - 2023 deruijtervlees | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel