Hoe kun je het beste vlees ontdooien?

Wil je vlees ontdooien? Snel en veilig ontdooien kun je dat op twee manieren doen.
Met de volgende tips hou je het veilig en blijft je stuk (h)eerlijke vlees smaakvol én sappig.

 

In de koelkast

Vlees ontdooien in de koelkast is voor alle stukken vlees geschikt.

  • Zorg dat de temperatuur in je koelkast ongeveer 4 graden Celsius bedraagt.
  • Leg je vlees op een bord of in een bakje en dek het af met folie, zo kan het niet lekken in je koelkast en op andere etenswaren.
  • Plaats het op het onderste schap. Weet wel dat je zeker voor grotere stukken vaak een dag geduld zal moeten hebben.
  • Onze producten zijn gevacumeerd en daardoor nog een week houdbaar in de koelkast.

In het water

Deze manier adviseren wij het liefste. Vlees ontdooien in het water gaat namelijk veel sneller dan vlees ontdooien in de koelkast. Het vleesoppervlak blijft op een voedselveilige koude temperatuur terwijl de kern van het vlees toch vrij snel ontdooit.

  • Dompel het luchtdicht verpakte vlees onder in een bakje met koud water (de gootsteen is ook een prima plek hiervoor)
  • Kleinere stukken vlees ontdooi je zo binnen 30 minuten en grotere stukken binnen een uur. 
  • Bij grotere stukken vlees kun je het water een keer vernieuwen (het water wordt erg koud)
  • Maak het ontdooide vlees zo snel mogelijk klaar als het is ontdooid.

Doe dit absoluut niet:

  • Vlees ontdooien in warm water
  • Vlees ontdooien in de magnetron

 

De uiterste houdbaarheidsdatum voor het bewaren in de vriezer, vind je op het etiket!

Afhalen winkel
Adres:
Noordzijdseweg 137a
3415 RB Polsbroek
Openingstijden:
Vrijdag 13:00 - 18:00 uur
Zaterdag 10:00 - 16:00 uur

Bezorgen
Vanaf € 25,- gratis bezorgd in Polsbroek, Benschop, Lopik, Oudewater, Bergambacht, Schoonhoven, Haastrecht en Vlist.  Woont u net buiten dit gebied? Check hier de voorwaarden.

Betalen
Pin (bij afhalen en bezorgen), iDeal en contant.

© 2020 - 2021 deruijtervlees | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel