OVER ONS

Historie 
De Ruijter Vlees is een familiebedrijf midden in het Groene Hart. Sinds 1965 fokt en verzorgen de broers Jan en Kees de Belgische wit-blauwe dikbilkoeien in Polsbroek met passie! Sinds 2021wordt er ook met Black Angus gefokt. 

Uitmuntende vleesrassen
Wij fokken met twee soorten runderen te weten van Belgische blauwe dikbilkoeien en Black Angus koeien. Het welzijn van de prachtige koeien staat daarbij centraal. Alle dieren worden op een verantwoordelijke wijze grootgebracht, waarbij de koeien het grootste gedeelte van het jaar in de wei genieten.

Dikbilkoeien
Dikbilkoeien staan bekend om hun imposante spiermassa en zeer malse en smakelijke vlees.
De dikbil is gras, mais en bietenpulp gevoerd. De dikbil is een van de meest ecologische rassen door de lage methaanuitstoot per kg. 

Exclusief Black Angus
De Black Angus (in zwart en bruine vachtkleur) 
is mals en vol en sappig van smaak door de perfecte structuur en marmering. De Black Angus is 100% enkel gras en graan gevoerd.

Kleinschalig
Wij kiezen bewust voor kleinschaligheid om het dierwelzijn en de kwaliteit te waarborgen

Gezonde veestapel en gesloten bedrijfvoering
Dieren die bij ons op de boerderij worden geboren, mogen op hun eigen tempo groot groeien. Het vrouwelijk vee blijft 6 tot 8 jaar op de boerderij en krijgen 2 tot 3 keer een kalfje. Ze verblijven het grootste gedeelte van het jaar 24 uur per dag in de wei. Het mannelijk vee wordt gehuisvest in een open stierenstal. Jaarlijks worden wij gecontroleerd en gecertificeerd.

Goed gevoerd 
Het grootste deel van het jaar staan onze dieren 24 uur per dag in de weide. Deze weide wordt door ons niet bemest met kunstmest en we hechten veel waarde aan de biodiversiteit en het ecosyteem. Het gras wordt ook pas na het broedseizoen gemaaid. Wij zijn grotendeels zelfvoorzienend. In de winterperiode voeren we de dieren bij met uitsluitend hoogwaardig en in Nederland gecertificeerde diervoeding bij. 
 Het resulteert ook in (h)eerlijk, 100% traceerbaar mals
vlees met een volle smaak.

Transparant en traceerbaar
Al het rundvlees dat wij in onze eigen boederij- en webwinkel verkopen is afkomstig van onze boederij. Van boer naar boer! Traceerbaarheid is eigenlijk heel simpel, het betekent dat je weet waar je eten vandaan komt. Etiketten in de supermarkt geven vaak een geïdealiseerd beeld van de afkomst van ons voedsel. Keurmerken geven een vertrouwen dat je iets natuurlijks koopt, maar volledige transparantie zie je maar weinig. Het vlees in de supermarkt en de boer zijn beide anoniem geraakt in de massaproductie. 

In de media
In oktober 2023 stonden wij in diverse AD (regio) kranten. In dit artikel wordt verteld over de historie van ons bedrijf en het ontstaan van onze - vlees - boerderijwinkel. We hebben onze visie ten aanzien van het natuurlijk boeren, produceren en consumeren van eerlijk vlees mogen delen met een groot publiek. Het gehele artikel is hier te lezen.

 

Heet hangijzer: het stikstofprobleem. Ook voor ons! Want… als wij moeten verdwijnen, dan heeft u geen eerlijk en traceerbaar vlees meer. En dát is wel het gevolg. Waar komt het vlees (uit bijv. de supermarkt) dan vandaan? Uit andere landen? Op transport door half Europa? En met welke regels, normen en waarden is het vlees daar dan gefokt? Weet u het?

De Ruijter Vlees is al decennia bezig met op een duurzame en vooral dier- en natuurvriendelijke wijze onze dikbilboeien te fokken. En zeker niet alleen voor onze eigen koeien. Ook voor de dieren op en om onze landerijen. We houden ons aan álle regels en normen van de overheid. Sterker nog, we doen veel meer dan dat. Al 3 generaties lang!!

We gebruiken bijvoorbeeld helemaal geen kunstmest en maaien pas heel laat in het seizoen ons land. Waarom? Zodat hazen en weidevogels de ruimte en tijd krijgen om te broeden en leven. We beheren en verzorgen al meer dan 70 jaar zelf ons land en de koeien leven 7 jaar een heel vreedzaam en liefdevol leven, voornamelijk buiten.

En wist u bijvoorbeeld ook dat wij de afgelopen 10 jaar onze kudde al met 30% (!!!) hebben ingekrompen? Dit hebben we gedaan zodat we zelfvoorzienend kunnen zijn voor enkel eerlijke slagers en natuurlijk onze eigen winkel. We hebben geen overproductie en exporteren niets!

Ons vlees is kwalitatief, eerlijk, traceerbaar en vooral ook op duurzame en dier- en natuurvriendelijke manier gefokt.

Als wij moeten verdwijnen, waar haalt u dan straks uw vlees? En waar komt dat vandaan? 

Afhalen winkel
Adres:
Noordzijdseweg 137a
3415 RB Polsbroek
06- 19 56 01 72 (binnen openingstijden)
Openingstijden:
Woensdag: 12.00-17.00 uur
Donderdag;12.00-17.00 uur
Vrijdag:       12:00-17:00 uur
Zaterdag:    09:00-16:00 uur

Bezorgen in de regio (2x p/week)
Gratis bezorgd in Polsbroek, Ammerstol, Benschop, Lopik, Lopikerkapel, Jaarsveld, Oudewater, Snelrewaard, Bergambacht, Schoonhoven, Stolwijk, Haastrecht en Vlist. Check hier de   voorwaarden

Bezorgen net buiten de regio (1x p/week)
 IJsselstein, Montfoort, Linschoten, Gouda, Reeuwijk, Waarder, Driebruggen, Woerden e.d. Check hier de   voorwaarden

Betalen Op de website via iDeal 

© 2020 - 2024 deruijtervlees | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel