OVER ONS

Passie voor Belgische wit-blauwe dikbilkoeien

De Ruijter Vlees is een familiebedrijf midden in het Groene Hart. Sinds 1965 fokt en verzorgt de familie Belgische wit-blauwe dikbilkoeien in Polsbroek.

Belgische dikbilkoeien staan bekend om hun imposante spiermassa. Hoewel hun grootte en gewicht indrukwekkend zijn, hebben ze een zeer zacht karakter.

Broers Jan en Kees runnen het familiebedrijf met passie. Het welzijn van de prachtige koeien staat daarbij centraal. Alle dieren worden op een verantwoordelijke wijze grootgebracht en afgemest, waarbij ze het grootste gedeelte van het jaar in de wei genieten.Genieten in de wei en de ruime strohokken

Zowel de jonge als de volwassen dikbilkoeien staan in de periode van april tot begin november in de wei. Het is belangrijk voor het welzijn van de dieren dat ze de ruimte hebben om lekker te grazen.
In de wintermaanden en in de periode dat de koeien afgemest worden komen ze naar stal. Het vee wordt gevoerd met hoogwaardige snijmais, kuilgras, hooi, muesli, bix en bietenpulp. Deze natuurlijke en zuivere voedingsmiddelen dragen bij aan de gezondheid van de dieren.


Met zorg gefokt en met liefde verzorgd: dat proef je!

Het vrouwelijk vee blijft 6 tot 8 jaar op de boerderij en krijgen 2 tot 3 keer een kalfje. Ze verblijven het grootste gedeelte van het jaar in de wei.
Het mannelijk vee wordt na de jongveeperiode van 8 maanden gehuisvest in een speciale ‘openfront’ stierenstal. Daar worden ze in alle rust en ruimte afgemest. Na ongeveer 2 jaar zijn de stieren slachtrijp.

De verantwoordelijke en liefdevolle manier van fokken van familie de Ruijter komt niet alleen het welzijn van de dikbilkoeien ten goede. Het resulteert ook in (h)eerlijk, 100% traceerbaar mals vlees met een volle smaak.

 

Afhalen winkel
Adres:
Noordzijdseweg 137a
3415 RB Polsbroek
06- 19 56 01 72 (binnen openingstijden)
Openingstijden:
Woensdag: 13.00 - 17.00 uur
Vrijdag:       13:00 - 17:00 uur
Zaterdag:    10:00 - 16:00 uur

Bezorgen in de regio (2x p/week)
Gratis bezorgd in Polsbroek, Ammerstol, Benschop, Lopik, Lopikerkapel, Jaarsveld, Oudewater, Snelrewaard, Bergambacht, Schoonhoven, Stolwijk, Haastrecht en Vlist. Check hier de   voorwaarden

Bezorgen net buiten de regio (1x p/week)
 IJsselstein, Montfoort, Gouda, Reeuwijk, Driebruggen e.d. Check hier de   voorwaarden

Betalen Op de website via iDeal 

© 2020 - 2023 deruijtervlees | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel